Publikavimo data: 2024-06-16
Chala ant rūgščios tešlos
Šį receptą sukūriau pati, bandymų ir klaidų būdu. Galutinis rezultatas yra puikus. Gardi duona be mielių, kuri patiks visiems.
Žingsnis 1
Ryte sumaišykite rūgpienį (šiek tiek palikite raugui) su vandeniu, gerai išmaišykite, suberkite miltus ir cukrų, dar kartą išmaišykite ir palikite 10-20 minučių pastovėti, kad suskiltų glitimas.
Žingsnis 2
Tada įberkite druskos ir augalinio aliejaus ir 10 minučių minkykite tešlą mikseriu 3 greičiu. Tešlą taip pat galite 10 minučių gana intensyviai minkyti rankomis. Tešla turi būti drėgna ir lipni. Ištepkite formą aliejumi ir palikite tešlą 2 valandoms, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Tada suformuokite duoną ir palikite 1 valandą pakilti, tada aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis pagal pageidavimą.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C ir kepkite duoną 15 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 15 minučių. Išjunkite orkaitę, bet neišimkite chalos dar 10 minučių. Tada ištraukite duoną ir padėkite ant grotelių atvėsti.
Kategorijos