Chala ant rūgščios tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Chala ant rūgščios tešlos

Šį receptą sukūriau pati, bandymų ir klaidų būdu. Galutinis rezultatas yra puikus. Gardi duona be mielių, kuri patiks visiems.
Gaminimo laikas
161 min.
Laikas virtuvėje
91 min.
Kalorijos
224 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
38 g
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 4.09/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ryte sumaišykite rūgpienį (šiek tiek palikite raugui) su vandeniu, gerai išmaišykite, suberkite miltus ir cukrų, dar kartą išmaišykite ir palikite 10-20 minučių pastovėti, kad suskiltų glitimas.

Žingsnis 2

Chala ant rūgščios tešlos Žingsnis 2
Tada įberkite druskos ir augalinio aliejaus ir 10 minučių minkykite tešlą mikseriu 3 greičiu. Tešlą taip pat galite 10 minučių gana intensyviai minkyti rankomis. Tešla turi būti drėgna ir lipni. Ištepkite formą aliejumi ir palikite tešlą 2 valandoms, kad pakiltų.

Žingsnis 3

Chala ant rūgščios tešlos Žingsnis 3
Tada suformuokite duoną ir palikite 1 valandą pakilti, tada aptepkite kiaušinio tryniu ir pabarstykite sezamo sėklomis pagal pageidavimą.

Žingsnis 4

Įkaitinkite orkaitę iki 230 °C ir kepkite duoną 15 minučių. Tada sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 15 minučių. Išjunkite orkaitę, bet neišimkite chalos dar 10 minučių. Tada ištraukite duoną ir padėkite ant grotelių atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos