Publikavimo data: 2024-04-09
Gurjevskaja košė
Gaminti Gurjevskaja košę yra malonu, nes tai neįprastas patiekalas, nereikalaujantis ypatingų pastangų, bet sukeliantis norą kurti. Kartą virėjas Kuzminas sugalvojo patiekalo receptą, kuris sulaukė didžiulio populiarumo. Gurijevskaja košė buvo pavadinta grafo Gurijevo, kuris dievino saldumynus, garbei. Nepaisant manų kruopų pagrindo, patiekalas prilyginamas desertams.
Žingsnis 1
Paruoškite manų kruopų pagrindą. Supilkite pieną į puodą arba negilų puodą. Supilkite vanilinį cukrų, granuliuotąjį cukrų ir pastatykite ant ugnies, kad užvirtų.
Žingsnis 2
Išvirkite manų kruopų košę. Kai pienas užvirs, supilkite manų kruopas. Viena ranka pilkite manų kruopas, o kita nuolat maišykite, kad nesusidarytų gumuliukų. Virkite košę apie 5 minutes ant silpnos ugnies arba minimalios kaitros, kol ji visiškai sutirštės.
Žingsnis 3
Paruoškite košę kepimui. Nukelkite nuo ugnies, įdėkite sviesto. Kruopščiai išmaišykite. Įmuškite vištų kiaušinius ir greitais vienos rankos judesiais išmaišykite. Kai kiaušiniai susimaišys į vientisą masę, pakeiskite kryptį.
Žingsnis 4
Paruoškite sluoksnius. Į sausą ir karštą keptuvę suberkite smulkintus riešutus. Maišydami kepkite juos 4-5 minutes. Abrikosus supjaustykite mažais gabalėliais. Sumaišykite riešutus ir abrikosus dubenyje.
Žingsnis 5
Sudėkite sluoksnius. Ant formos dugno dėkite pirmąjį košės sluoksnį, ant viršaus pabarstykite riešutų ir abrikosų mišinį, užpilkite pasirinktą sirupą. Tada kartokite: košė, riešutų mišinys, sirupas ir (arba) grietinėlė, košė. Svarbu, kad paskutinis sluoksnis būtų iš manų kruopų.
Žingsnis 6
Iškepkite gruyere košę. Pripildytas formeles 30 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Išėmę formeles iš orkaitės, leiskite desertui 10-15 minučių atvėsti.
Kategorijos