Publikavimo data: 2025-08-17
Maitinimas matsoni namuose
Matsoni, kurio tėvynė - Gruzija, nepaisant jo sudėtingumo, namuose galima greitai ir lengvai paruošti. Nustatyta, kad daugelis ilgaamžių Kaukazo gyventojų matsoni vartojo kasdien ir dideliais kiekiais. Šiandien niekas netrukdo jo pasigaminti namuose ir naudoti kaip savarankišką gėrimą arba kaip sriubų ir košių pagrindą.
Žingsnis 1
Atvėsusį pieną rauginkite su grietine, įdėdami grietinę ir gerai išmaišydami su pienu. Viską supilkite į didelį stiklainį, uždarykite dangteliu, uždenkite kuo nors šiltu, pavyzdžiui, antklode, kad pienas atvėstų labai lėtai.
Žingsnis 2
Palikite 5 valandas, ne ilgiau, nes kitaip matsoni taps rūgštūs. Tada palikite stiklainį šaldytuve 24 valandoms. Po 24 valandų, kai matsoni bus paruoštas, supilkite jį į dubenį, sudėkite džiovintus vaisius ir avižinius dribsnius.
Kategorijos