Masala arbata receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Masala arbata receptas

Šis indiškas gėrimas iš pradžių buvo pieno, o ne arbatos gėrimas. Esmė ta, kad arbata buvo gana brangi, todėl gėrimą sudarė pienas, cukrus ir beprotiškai daug prieskonių - juk tai Indija! Maždaug XX a. viduryje masalos sudėtis buvo papildyta juodosios arbatos lapeliais. Taip atsitiko dėl to, kad atsirado mechaninio apdorojimo būdų, dėl kurių arbata tapo daug pigesnė.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
47 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
6 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.73/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Masala arbata receptas Žingsnis 1
Sumaišykite vandenį ir pieną.

Žingsnis 2

Masala arbata receptas Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir pieną, suberkite pipirus, kardamoną, cinamoną, muskatą, imbierą ir gvazdikėlius, gerai išmaišykite ir virkite 3 minutes.

Žingsnis 3

Masala arbata receptas Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį, įpilkite juodosios arbatos, cukraus ir virkite apie 5 minutes.Gėrimui ruošti rinkitės indišką stambiažiedę arbatą.

Žingsnis 4

Masala arbata receptas Žingsnis 4
Nukelkite arbatą nuo ugnies, uždenkite ir palikite 15 minučių pritraukti. Po to perkoškite per smulkų sietelį ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos