Publikavimo data: 2024-02-04
Masala arbata receptas
Šis indiškas gėrimas iš pradžių buvo pieno, o ne arbatos gėrimas. Esmė ta, kad arbata buvo gana brangi, todėl gėrimą sudarė pienas, cukrus ir beprotiškai daug prieskonių - juk tai Indija! Maždaug XX a. viduryje masalos sudėtis buvo papildyta juodosios arbatos lapeliais. Taip atsitiko dėl to, kad atsirado mechaninio apdorojimo būdų, dėl kurių arbata tapo daug pigesnė.
Žingsnis 1
Sumaišykite vandenį ir pieną.
Žingsnis 2
Užvirinkite vandenį ir pieną, suberkite pipirus, kardamoną, cinamoną, muskatą, imbierą ir gvazdikėlius, gerai išmaišykite ir virkite 3 minutes.
Žingsnis 3
Sumažinkite ugnį, įpilkite juodosios arbatos, cukraus ir virkite apie 5 minutes.Gėrimui ruošti rinkitės indišką stambiažiedę arbatą.
Žingsnis 4
Nukelkite arbatą nuo ugnies, uždenkite ir palikite 15 minučių pritraukti. Po to perkoškite per smulkų sietelį ir patiekite.
Kategorijos