Publikavimo data: 2025-08-20
Migdolų pienas kepimui ir gėrimams
Augalinis pienas tampa vis populiaresnis, nes vis daugiau žmonių laikosi sveikos mitybos įpročių ir apskritai siekia sveikos gyvensenos. Parduotuvėje perkamas aukštos kokybės migdolų pienas gaminamas naudojant migdolų riešutų augalinių baltymų izoliatą. Jis, kaip ir įprastas karvės ar ožkos pienas, naudojamas kokteiliams, kepiniams, kremams ir paštetams gaminti. Skirtumas tas, kad migdolų piene visiškai nėra laktozės, dėl to jis lengvai virškinamas ir neturi įtakos figūrai. Pagal mūsų receptą migdolų pieną galite pasigaminti namuose ir naudoti savo receptuose.
Žingsnis 1
Migdolų branduolius 10-15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu, kad suminkštėtų jų odelė. Tai būtina norint paruošti baltos spalvos migdolų gėrimą.
Žingsnis 2
Nulupkite riešutus rankomis arba praleiskite šį žingsnį, jei jus tenkina švelni smėlio spalvos pienas. Tada migdolus užpilkite šaltu verdančiu vandeniu.
Žingsnis 3
Stacionariu arba panardinamuoju trintuvu sumalkite migdolus iki vientisos, smulkios riešutų masės ir perkoškite gautą masę per smulkų arbatos sietelį.
Kategorijos