Publikavimo data: 2025-08-17
Naminė pomidorų pasta
Pomidorų pasta dažnai naudojama italų virtuvėje. Galite nusipirkti skardinę parduotuvėje, bet sveikesnė ir skanesnė bus, jei pasigaminsite ją namuose. Klasikinis receptas - trinti pomidorai su česnaku, tačiau galite pridėti ir prieskonių, raudonųjų pipirų ar svogūnų. Svarbu padažą virti ant ugnies, kad jis būtų ne skystas, o gerai pasiskirstytų paviršiuje ir apgaubtų maistą. Pomidorų pasta yra skonio stipriklis, todėl ja galima pagardinti gerai pažįstamus receptus, pavyzdžiui, sultinį ar bulvių košę.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite pomidorus ir paprikas ant kepimo skardos. Po 20 min. išimkite daržoves, pomidorai turėtų suminkštėti tiek, kad juos būtų lengva išimti iš odelės.
Žingsnis 2
Nulupkite paprikų žievelę ir sėklas, o pomidorus nulupkite nuo odelės. Belieka visus ingredientus suplakti mikseriu iki vientisos masės. Įdėkite česnaką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Supilkite masę į puodą ir virkite, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir cukrumi.
Žingsnis 3
Užvirinkite indus ir gerai nusausinkite. Išvirusią pomidorų pastą supilkite į stiklainį. Prieš laikydami šaldytuve leiskite jai atvėsti.
Kategorijos