Naminė pomidorų pasta pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Naminė pomidorų pasta

Pomidorų pasta dažnai naudojama italų virtuvėje. Galite nusipirkti skardinę parduotuvėje, bet sveikesnė ir skanesnė bus, jei pasigaminsite ją namuose. Klasikinis receptas - trinti pomidorai su česnaku, tačiau galite pridėti ir prieskonių, raudonųjų pipirų ar svogūnų. Svarbu padažą virti ant ugnies, kad jis būtų ne skystas, o gerai pasiskirstytų paviršiuje ir apgaubtų maistą. Pomidorų pasta yra skonio stipriklis, todėl ja galima pagardinti gerai pažįstamus receptus, pavyzdžiui, sultinį ar bulvių košę.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
29 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.35/5 (17 bal.)

Žingsnis 1

Naminė pomidorų pasta Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite pomidorus ir paprikas ant kepimo skardos. Po 20 min. išimkite daržoves, pomidorai turėtų suminkštėti tiek, kad juos būtų lengva išimti iš odelės.

Žingsnis 2

Naminė pomidorų pasta Žingsnis 2
Nulupkite paprikų žievelę ir sėklas, o pomidorus nulupkite nuo odelės. Belieka visus ingredientus suplakti mikseriu iki vientisos masės. Įdėkite česnaką ir smulkiai supjaustytą svogūną. Supilkite masę į puodą ir virkite, kol sutirštės. Pagal skonį pagardinkite druska ir cukrumi.

Žingsnis 3

Naminė pomidorų pasta Žingsnis 3
Užvirinkite indus ir gerai nusausinkite. Išvirusią pomidorų pastą supilkite į stiklainį. Prieš laikydami šaldytuve leiskite jai atvėsti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, be įprastų alergenų, pomidorų pasta, jūsų receptai, daržovių padažai, morkų sezonas, per 30 minučių, paprastai, pomidorų padažai, padažai ir marinatai

Kategorijos