Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais

Pomidorų pasta parduodama kiekviename prekybos centre, tačiau ją nesunku pasigaminti patiems, o kokybe ji pranoks parduotuvinį variantą. Pagal klasikinį receptą pomidorai nulupami nuo odelės ir sėklų, paverčiami tyrele, įdedama česnako ir ant ugnies verdama iki koncentruoto padažo. Šią masę galima naudoti kaip padažą picoms ir spagečiams arba koncentratą naudoti kaip skonio stipriklį gerai žinomiems receptams, pavyzdžiui, bulvių košei ar sultiniams, paįvairinti.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
27 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.85/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite pomidorus ir paprikas ant kepimo skardos. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės ir pomidorą bus galima lengvai nulupti.

Žingsnis 2

Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus, supjaustykite paprikas ir išimkite sėklas. Daržoves kartu su česnaku sutrinkite trintuvu. Supilkite tyrę į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 3
Kai makaronai bus karšti, suberkite druską, cukrų ir prieskonius. Gerai išmaišykite, kad ištirptų birūs ingredientai. Palikite keptuvę ant kaitlentės, kol masė sutirštės.

Žingsnis 4

Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais Žingsnis 4
Pašildykite stiklainį verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Išvirusią pomidorų pastą supilkite į laikymo indus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
receptų knyga, be įprastų alergenų, pomidorų pasta, daržovių padažai, česnakų sezonas, paprikų sezonas, pomidorų sezonas, aštriai, per 30 minučių, mažai kalorijų, paprastai, pomidorų padažai, padažai ir marinatai

Kategorijos