Publikavimo data: 2025-08-19
Pomidorų pasta su cinamonu ir gvazdikėliais
Pomidorų pasta parduodama kiekviename prekybos centre, tačiau ją nesunku pasigaminti patiems, o kokybe ji pranoks parduotuvinį variantą. Pagal klasikinį receptą pomidorai nulupami nuo odelės ir sėklų, paverčiami tyrele, įdedama česnako ir ant ugnies verdama iki koncentruoto padažo. Šią masę galima naudoti kaip padažą picoms ir spagečiams arba koncentratą naudoti kaip skonio stipriklį gerai žinomiems receptams, pavyzdžiui, bulvių košei ar sultiniams, paįvairinti.
Žingsnis 1
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite pomidorus ir paprikas ant kepimo skardos. Apšlakstykite saulėgrąžų aliejumi. Kepkite orkaitėje, kol daržovės suminkštės ir pomidorą bus galima lengvai nulupti.
Žingsnis 2
Nulupkite pomidorus, supjaustykite paprikas ir išimkite sėklas. Daržoves kartu su česnaku sutrinkite trintuvu. Supilkite tyrę į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Kai makaronai bus karšti, suberkite druską, cukrų ir prieskonius. Gerai išmaišykite, kad ištirptų birūs ingredientai. Palikite keptuvę ant kaitlentės, kol masė sutirštės.
Žingsnis 4
Pašildykite stiklainį verdančiu vandeniu ir gerai nusausinkite. Išvirusią pomidorų pastą supilkite į laikymo indus.
Kategorijos