Naminis kefyras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Naminis kefyras

Kefyras ir varškė yra svarbūs ir gyvybiškai svarbūs pieno produktai sveikai vaikų mitybai ir vystymuisi. Pieno produktai yra ne tik skanūs, ypač jei gaminami namuose, bet ir sveiki. Pieno produktuose yra daug vitaminų, palaikančių imunitetą ir stiprinančių kaulus, taip pat gerą smegenų veiklą. Pieno produktus labai naudinga vartoti ne tik ryte tuščiu skrandžiu, bet ir prieš miegą vietoj vakarienės.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
56 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)

Žingsnis 1

Naminis kefyras Žingsnis 1
Paimkite nedidelį puodą, pastatykite jį ant ugnies. Supilkite į jį naminį pieną ir pašildykite jį iki 37 laipsnių Celsijaus.

Žingsnis 2

Naminis kefyras Žingsnis 2
Atidarykite grietinės pakuotę arba šaukštu ištraukite ją iš indelio ir šaukštu supilkite grietinę į pieną. Gerai išmaišykite. Palikite pastovėti porą minučių, kol produktai visiškai ištirps.

Žingsnis 3

Naminis kefyras Žingsnis 3
Paruoštą rūgpienio mišinį supilkite į iš anksto paruoštus ir išplautus stiklainius. Uždenkite stiklainius dangteliais ir padėkite juos tamsioje vietoje 12 valandų, kol visiškai sufermentuos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, gaivieji gėrimai, pieno ir grietinėlės gėrimai, šaltieji gėrimai, nevirti gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 5 minutes, sezoniniai žalumynai, receptų knyga

Kategorijos