Publikavimo data: 2024-10-13
Sluoksniuotos jautienos, česnakų ir burokėlių salotos
Jei mėgstate sluoksniuotas salotas, būtinai išbandykite šį skanaus ir sotaus patiekalo variantą. Vietoj įprastų žuvies konservų ar sūdytos žuvies čia kaip pagrindinis įdaras naudojama virta jautiena su česnaku. Dėl to patiekalas yra labai sveikas ir maistingas, o jo skonis - originalus ir nepakartojamas. Pabandykite jį pagaminti ir pradžiuginkite save bei savo artimuosius.
Žingsnis 1
Nulupkite daržoves ir sutarkuokite jas vidutinio dydžio tarka. Jautieną išimkite iš sultinio, atvėsinkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Dalį majonezo sumaišykite su susmulkintu česnaku ir atskirame dubenyje sumaišykite su mėsos gabalėliais.
Žingsnis 2
Paimkite specialų žiedą sluoksniuotoms salotoms surinkti, jei tokio neturite, išpjaukite jį iš plastikinio butelio ar kito tinkamo indo. Padėkite jį ant lėkštės, ant pirmojo sluoksnio sudėkite tarkuotas bulves ir aptepkite majonezu.
Žingsnis 3
Toliau sluoksniuokite jautieną su česnaku ir majonezu ir tolygiai paskirstykite. Tada sudėkite morkas ir padažo sluoksnį. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite į formą, ją taip pat patepkite riebalais.
Žingsnis 4
Paskutiniu sluoksniu sudėkite burokėlius ir atsargiai išlyginkite. Salotų paviršiuje padarykite majonezo "tinklelį" ir į kiekvieną jo langelį įdėkite po granato sėklą. Jos rūgštelė suteiks patiekalui pikantiškumo. Dėkite paruoštas salotas valandai į šaldytuvą, jos turėtų įsigerti.
Kategorijos