Publikavimo data: 2025-08-17
Virtas pienas
Jau daugelį metų vyksta diskusijos, ar pieną reikia virti, ar ne. Vieni žmonės mano, kad tai būtina, o kita pusė tvirtina, kad virinant pienas praranda visas naudingąsias savybes. Iš tikrųjų pieną galima ir reikia virti. Žaliame piene yra daugybė patogeninių bakterijų ir pieno rūgšties bakterijų, būtent dėl jų pienas labai greitai rūgsta, jei jis nevirinamas. Į naminį pieną gali patekti dalelių nuo karvės odos arba nuo melžėjo drabužių ir rankų. Todėl pieną būtina virinti, kad būtų daug mažesnė tikimybė užsikrėsti infekcija.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 1 litrą karvės pieno. Pastatykite puodą ant ugnies. Retkarčiais pieną pamaišykite.
Žingsnis 2
Maždaug po 7 minučių pienas pradės putoti. Nugriebkite putas ir sumažinkite kaitrą. Virkite dar 2-3 minutes ir nukelkite keptuvę nuo ugnies.
Kategorijos