Publikavimo data: 2024-06-08
Abrikosų čatnis
Čatnis yra tradicinis indiškas padažas, gaminamas iš vaisių, daržovių, aštrių prieskonių ir žolelių. Šis aštrus padažas tinka beveik prie bet kokio patiekalo ir puikiai skatina apetitą. Indijoje populiarūs žemės riešutų, mėtų, kokosų čatnis. Tačiau yra ir daugiau šio padažo rūšių. Iš abrikosų čatnį pasigaminti gana paprasta. Šie vaisiai gerai išverda ir skoniu dera su prieskoniais.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir džiovintus vaisius. Svogūną ir česnaką sudėkite į puodą. Kepkite augaliniame aliejuje 1-2 minutes. Sudėkite aštriąją papriką. Kepkite 2 min. Sudėkite sultenes, gvazdikėlius, kardamoną, imbierą, cinamoną ir kalendrą. Supilkite cukrų ir druską. Išmaišykite. Kepkite, kol cukrus lengvai karamelizuosis (7-8 min.). Supilkite vyną ir actą. Užvirinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite abrikosų čatnį. Sudėkite abrikosus į puodą su daržovėmis, prieskoniais ir sultenėmis. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite 40-45 minutes, kol padažas taps klampus.
Kategorijos