Abrikosų čatnis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Abrikosų čatnis

Čatnis yra tradicinis indiškas padažas, gaminamas iš vaisių, daržovių, aštrių prieskonių ir žolelių. Šis aštrus padažas tinka beveik prie bet kokio patiekalo ir puikiai skatina apetitą. Indijoje populiarūs žemės riešutų, mėtų, kokosų čatnis. Tačiau yra ir daugiau šio padažo rūšių. Iš abrikosų čatnį pasigaminti gana paprasta. Šie vaisiai gerai išverda ir skoniu dera su prieskoniais.
Gaminimo laikas
75 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
110 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
19 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.03/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Abrikosų čatnis Žingsnis 1
Paruoškite daržoves ir džiovintus vaisius. Svogūną ir česnaką sudėkite į puodą. Kepkite augaliniame aliejuje 1-2 minutes. Sudėkite aštriąją papriką. Kepkite 2 min. Sudėkite sultenes, gvazdikėlius, kardamoną, imbierą, cinamoną ir kalendrą. Supilkite cukrų ir druską. Išmaišykite. Kepkite, kol cukrus lengvai karamelizuosis (7-8 min.). Supilkite vyną ir actą. Užvirinkite.

Žingsnis 2

Abrikosų čatnis Žingsnis 2
Paruoškite abrikosų čatnį. Sudėkite abrikosus į puodą su daržovėmis, prieskoniais ir sultenėmis. Sumažinkite ugnį iki silpnos, uždenkite dangčiu ir virkite 40-45 minutes, kol padažas taps klampus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos