Publikavimo data: 2024-06-08
Mango čatnis
Mango čatnis yra tradicinis klasikinės indų virtuvės receptas. Tai pagardas, skirtas apetitui sužadinti. Jame yra tik du pagrindiniai ingredientai - mangai ir aitriosios paprikos. Jie susmulkinami ir sumaišomi su prieskoniais, citrinos sultimis ir aliejumi. Kai kuriuose receptuose aliejaus nededama, o citrina pakeičiama laimu. Aitriosios paprikos taip pat gali būti įvairios - galima naudoti šviežias arba marinuotas paprikas, smulkiai supjaustyti arba kepti visas su prieskoniais. Prieskoniai paprastai būna zira, kalendra ir paprika.
Žingsnis 1
Pasigaminkite aštrų pagrindą. Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir įkaitinkite. Sudėkite nesmulkintas aitriųjų paprikų ankštis, suberkite zirą, garstyčių sėklas, juodųjų pipirų žirnelius, druską, cukrų, kalendrą ir papriką. Įjunkite kaitrą ir nuolat maišydami kepkite 1-2 minutes. Supilkite citrinos sultis ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sujunkite pagrindus. Sudėkite mangų tyrę į keptuvę su aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais, išmaišykite ir maišydami troškinkite 5-6 min. Tada aitriąją papriką galima išimti.
Kategorijos