Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatingi imbieriniai meduoliai šventėms
Receptą gavau iš mamos kulinarinės knygos, kasmet Kalėdoms ji kepa imbierinius meduolius. Dabar tęsiu tradiciją ir gaminu juos savo šeimai. Dėl pridėtų prieskonių meduoliai yra kvapnūs ir labai apetitiški.
Žingsnis 1
Tešlai ruošti puode sumaišykite medų, cukrų, vanilinį cukrų, druską, imbierą, cinamoną ir muskatą. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir kaitinkite, kol cukrus ištirps. Kai cukrus ištirps, nukelkite nuo ugnies ir nuolat maišydami suberkite sodą. Masė ims putoti ir didėti. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, išminkykite tešlą iki vientisos masės. Leiskite šiek tiek atvėsti, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kai tik mišinys šiek tiek sušils, palaipsniui suberkite miltus. Minkykite tešlą iki vientisos masės. Ji neturi lipti prie rankų. Paruoštą meduolių tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, o geriau per naktį.
Žingsnis 3
Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite į maždaug 5 mm storio sluoksnį. Iškirpkite meduolius. Kepkite juos iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. Atvėsinkite meduolius ant grotelių.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Į kiaušinio baltymą suberkite persijotą cukraus pudrą. Maišykite mikseriu lėtu greičiu apie 2 minutes. Įpilkite citrinos sulčių, kad glajus blizgėtų ir žibėtų šviesoje, ir toliau maišykite vidutiniu greičiu apie 3 minutes.
Žingsnis 5
Paruoštą glajų iš karto perkelkite į konditerinį maišelį ir papuoškite meduolius. Neatidėliokite proceso, nes glajus labai greitai džiūsta.
Kategorijos