Publikavimo data: 2024-05-15
Kreminiai meduoliai
Žingsnis 1
Paruoškite glajų. Vieno vištos kiaušinio baltymą, cukraus pudrą ir mišinį sudėkite į gilų dubenį. Visus dubenyje esančius ingredientus gerai išplakite mikseriu iki purios ir vientisos masės.
Žingsnis 2
Kitame giliame dubenyje sumaišykite likusius vištų kiaušinius, 150 g cukraus ir sviestą iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Kitame dubenyje išplakite kiaušinius su 100 g cukraus, tada sudėkite likusį sviestą. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Likusį cukrų suberkite į puodą ir karamelizuokite.
Žingsnis 5
Į dubenį su kiaušiniais, cukrumi ir sviestu suberkite karamelizuotą cukrų. Supilkite šiltą vandenį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Į dubenį supilkite miltus, druską ir sodą. Užminkykite tešlą.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus ir šiek tiek išminkykite, kad primintų meduolius. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos meduolius.
Žingsnis 8
Įdėkite kepimo skardą į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Žingsnis 9
Leiskite meduoliams šiek tiek atvėsti. Tada iš abiejų pusių aptepkite juos paruoštu baltyminiu glajumi.
Kategorijos