Publikavimo data: 2024-05-15
Ruginiai meduoliai
Žingsnis 1
Medų, rudąjį cukrų ir sviestą sudėkite į puodą arba keptuvę. Sudedamąsias dalis ištirpinkite ant vidutinės ugnies iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite medaus mišiniui atvėsti. Į mišinį įberkite cinamono lazdelių.
Žingsnis 3
Į atskirą gilų dubenį persijokite ruginius miltus, suberkite kepimo miltelius ir vištos kiaušinį. Supilkite medaus mišinį ir gerai išminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 5
Išimkite tešlos rutulį iš šaldytuvo ir nuimkite maistinę plėvelę. Suformuokite iš tešlos ritinį ir supjaustykite vienodo storio gabalėliais.
Žingsnis 6
Suformuokite lėkštes į apskritimą ir padarykite jas šiek tiek plokščias, ne storesnes kaip 1 cm storio. Peiliu padarykite ant meduolių įpjovas ar kitus raštus. Paruoškite švarią kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite ruginių meduolių gabalėlius!
Žingsnis 7
Kepkite ruginius meduolius 20 minučių 180C temperatūros orkaitėje. Iškepusius meduolius 60-90 minučių palikite kambario temperatūroje. Taip jie taps šiek tiek kietesni. Paruošta!
Kategorijos