Ruginiai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Ruginiai meduoliai

Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
384 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (32 bal.)

Žingsnis 1

Ruginiai meduoliai Žingsnis 1
Medų, rudąjį cukrų ir sviestą sudėkite į puodą arba keptuvę. Sudedamąsias dalis ištirpinkite ant vidutinės ugnies iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Ruginiai meduoliai Žingsnis 2
Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite medaus mišiniui atvėsti. Į mišinį įberkite cinamono lazdelių.

Žingsnis 3

Ruginiai meduoliai Žingsnis 3
Į atskirą gilų dubenį persijokite ruginius miltus, suberkite kepimo miltelius ir vištos kiaušinį. Supilkite medaus mišinį ir gerai išminkykite tešlą.

Žingsnis 4

Ruginiai meduoliai Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 5

Ruginiai meduoliai Žingsnis 5
Išimkite tešlos rutulį iš šaldytuvo ir nuimkite maistinę plėvelę. Suformuokite iš tešlos ritinį ir supjaustykite vienodo storio gabalėliais.

Žingsnis 6

Ruginiai meduoliai Žingsnis 6
Suformuokite lėkštes į apskritimą ir padarykite jas šiek tiek plokščias, ne storesnes kaip 1 cm storio. Peiliu padarykite ant meduolių įpjovas ar kitus raštus. Paruoškite švarią kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite ruginių meduolių gabalėlius!

Žingsnis 7

Ruginiai meduoliai Žingsnis 7
Kepkite ruginius meduolius 20 minučių 180C temperatūros orkaitėje. Iškepusius meduolius 60-90 minučių palikite kambario temperatūroje. Taip jie taps šiek tiek kietesni. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, Kalėdų desertai, receptų knyga

Kategorijos