Ruginiai meduoliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-15

Ruginiai meduoliai

Gaminimo laikas
125 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
384 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
56 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.91/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ruginiai meduoliai Žingsnis 1
Medų, rudąjį cukrų ir sviestą sudėkite į puodą arba keptuvę. Sudedamąsias dalis ištirpinkite ant vidutinės ugnies iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Ruginiai meduoliai Žingsnis 2
Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite medaus mišiniui atvėsti. Į mišinį įberkite cinamono lazdelių.

Žingsnis 3

Ruginiai meduoliai Žingsnis 3
Į atskirą gilų dubenį persijokite ruginius miltus, suberkite kepimo miltelius ir vištos kiaušinį. Supilkite medaus mišinį ir gerai išminkykite tešlą.

Žingsnis 4

Ruginiai meduoliai Žingsnis 4
Iš tešlos suformuokite rutulį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 5

Ruginiai meduoliai Žingsnis 5
Išimkite tešlos rutulį iš šaldytuvo ir nuimkite maistinę plėvelę. Suformuokite iš tešlos ritinį ir supjaustykite vienodo storio gabalėliais.

Žingsnis 6

Ruginiai meduoliai Žingsnis 6
Suformuokite lėkštes į apskritimą ir padarykite jas šiek tiek plokščias, ne storesnes kaip 1 cm storio. Peiliu padarykite ant meduolių įpjovas ar kitus raštus. Paruoškite švarią kepimo skardą ir išklokite ją kepimo popieriumi. Ant jo sudėkite ruginių meduolių gabalėlius!

Žingsnis 7

Ruginiai meduoliai Žingsnis 7
Kepkite ruginius meduolius 20 minučių 180C temperatūros orkaitėje. Iškepusius meduolius 60-90 minučių palikite kambario temperatūroje. Taip jie taps šiek tiek kietesni. Paruošta!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos