Publikavimo data: 2024-10-15
Aromatingi minkšti meduoliai su moliūgais
Ruduo - moliūgų metas, ir lentynose pasirodo daug įvairių šios naudingos daržovės rūšių. Dėl ryškaus minkštimo, malonaus skonio ir naudingų savybių moliūgai gali būti naudojami įvairiuose patiekaluose. Pabandykite išsikepti naminių meduolių su moliūgų tyre, o nuostabus prieskonių ir kepinių aromatas pripildys jūsų namus jaukumo ir šilumos, sukviesdamas visą šeimą arbatos ir pokalbių. Be to, dėl prieskonių ir avižinių dribsnių kepiniai taps dar sveikesni ir padės ištverti šaltą rudens orą.
Žingsnis 1
Suminkštintą sviestą, cukrų, druską ir kiaušinius šiek tiek suplakite plaktuvu arba mikseriu nedideliu greičiu iki vientisos masės. Sudėkite moliūgų tyrę ir medų ir dar kartą suplakite. Atidėkite į šalį.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje sumaišykite smulkintus riešutus ir grūdus, suberkite prieskonius, sodą, persijotus miltus ir gerai išmaišykite. Šį mišinį supilkite į dubenį, kuriame sumaišyti skysti ingredientai, ir užminkykite tešlą. Tešla nebus labai standi ir bus gana lipni.
Žingsnis 3
Šaukštu dviem šaukštais dėkite tešlą ant kepimo skardos, palikdami nedidelį tarpą, nes kepdami meduoliai padidės. Kepkite meduolius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 35 minutes.
Žingsnis 4
Sudrėkinkite šaukštus šaltu vandeniu, kad tešla mažiau prie jų priliptų.
Kategorijos