Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatizuoti meduoliniai meduoliai su graikiniais riešutais
Pryaniki yra gerai žinomas nacionalinis rusų virtuvės patiekalas. Pirmą kartą šis desertas paminėtas prieš kelis šimtus metų. Tai skanus ir nebrangus variantas, kuriuo galite nustebinti savo šeimą. Labai dažnai į klasikinį meduolių variantą dėl skonio dedama įvairių riešutų, cukruotų vaisių arba uogienės.
Žingsnis 1
Įkaitinkite keptuvę ant silpnos ugnies ir supilkite į ją sviestą bei medų. Nuolat maišydami leiskite medui ir sviestui visiškai ištirpti. Tada nukelkite keptuvę nuo kaitros.
Žingsnis 2
Į gautą masę įmuškite vištos kiaušinį ir cukrų, viską gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pageidautina viską atlikti kuo greičiau, kol keptuvė dar neatvėso, kad cukrus spėtų ištirpti.
Žingsnis 3
Į mišinį suberkite smulkintus graikinius riešutus ir šaukštelį sodos. Viską dar kartą išmaišykite ir supilkite mišinį į gilų dubenį, kad tešla būtų toliau minkoma.
Žingsnis 4
Į pilstomą mišinį suberkite persijotus miltus. Galite juos sudėti visus iš karto. Pradėkite minkyti tešlą rankomis. Tešla turi būti vidutiniškai minkšta ir nelipti prie rankų. Palikite tešlą 5-10 minučių pailsėti, tada iškočiokite ją į 0,5 cm pločio lakštą.
Žingsnis 5
Kai tešla bus iškočiota, jei neturite specialių sausainių formelių, stikline pradėkite iš jos išpjauti apskritimus. Perkelkite juos į paruoštą kepimo skardą su pergamentu ir 15-20 minučių siųskite į orkaitę, kad paruduotų.
Kategorijos