Publikavimo data: 2024-06-24
Atostogų meduoliai
Meduoliai su imbieru yra Kalėdų ir Naujųjų metų simbolis. Jie gaminami eglutės, snieguolės, snaigės formos ir dažomi glajumi. Yra daugybė receptų, kaip gaminti glajų. Dažniausiai naudojamas klasikinis variantas, kai naudojami baltymai ir cukraus pudra. Su tokiu dažymu gali susidoroti net pradedantysis. Taip pat galima suteikti glaistui bet kokią spalvą naudojant maistinius dažus.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į dubenį įdėkite kambario temperatūros sviesto. Suberkite 100 g cukraus ir gerai išmaišykite. Supilkite skystą medų ir kiaušinį. Viską suplakite mikseriu. Palaipsniui į mišinį suberkite miltus, cinamoną, maltą imbierą ir sodą. Viską iš pradžių sumaišykite mentele, o paskui rankomis. Tešla vis dar bus šiek tiek lipni. Suvyniokite ją į maišelį ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Atvėsusią tešlą iškočiokite, prieš tai ant stalo pabarstę šiek tiek miltų. Tešlos storis turi būti 3-4 mm. Formele išpjaukite meduolius ir išdėliokite juos ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Palikite kepti 10-15 minučių. Leiskite meduoliams atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą sudėkite į dubenį, suberkite cukraus pudrą ir krakmolą ir plakite iki tirštos masės. Įpilkite citrinos sulčių ir dar kartą suplakite. Į konditerinį maišelį įdėkite glazūrą ir papuoškite ja meduolius.
Kategorijos