Publikavimo data: 2024-09-16
Balti meduoliai
Aromatingi, skanūs ir minkšti meduoliai tapo vienu iš Kalėdų simbolių. Tačiau šiais kepiniais galite vaišinti save ir savo šeimą bet kuriuo metų laiku, o meduoliai su glajumi gali būti puiki dovana ar skanėstas. Imbieras ir kiti prieskoniai suteikia kepiniams neįprasto skonio ir ypatingo žavesio. Šių skanėstų gamyba nėra sudėtinga, tai gali padaryti net pradedantysis.
Žingsnis 1
Paruoškite meduolių tešlą. Į puodą sudėkite sviestą, cukraus pudrą ir medų. Pastatykite ant ugnies. Maišykite ir kaitinkite, kol masė taps vientisa. Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Į atvėsusį medaus mišinį įmuškite kiaušinį ir suplakite. Supilkite šį mišinį į miltus ir prieskonius ir išminkykite tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Pagaminkite meduolius. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę. Paruoškite kepimo skardą, išklodami ją pergamentu. Ant stalo pabarstykite šiek tiek miltų. Iškočiokite tešlą maždaug 4-5 mm storio sluoksniu. Naudodami bet kokią formą išpjaukite meduolius. Paruoštus gaminius sudėkite ant kepimo skardos ir 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite glajų. Į puodą supilkite 160 g cukraus ir 100 ml vandens ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, 5 minutes palaikykite ant viryklės. Meduolius sudėkite į platų dubenį. Užpilkite paruoštą glajų ant meduolių ir palikite išdžiūti.
Kategorijos