Publikavimo data: 2024-05-25
Chkmeruli lėtoje viryklėje
Gruzijos virtuvė garsėja burnoje tirpstančiais ir aromatingais patiekalais. Vienas iš tokių patiekalų - chkmeruli. Vištiena arba vištiena labai minkšta, mirkoma grietinėlės padaže. O jei gaminsite ją daugiafunkcinėje keptuvėje, taip patiekalas sutaupys daug laiko. O mėsa išeis dar minkštesnė ir sultingesnė.
Žingsnis 1
Jei naudojate visą vištieną, supjaustykite ją gabalėliais. Šiuo atveju naudojama vištienos filė. Įkaitinkite aliejų daugiafunkcinėje keptuvėje įjungę "kepimo" režimą, apkepkite vištieną iš visų pusių. Tada pasūdykite, pagardinkite pipirais, įberkite prieskonių hmeli-suneli ir džiovintų petražolių.
Žingsnis 2
Po to išimkite vištieną. Tame pačiame aliejuje kelias sekundes pakepinkite česnaką - jis suteiks aliejui aromato. Tada supilkite grietinėlę. Kai tik grietinėlė pradės virti, nusiųskite į ją vištieną ir nustatykite "troškinimo" režimą. Troškinkite 20 minučių.
Kategorijos