Vištienos ir svogūnų paplotėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Vištienos ir svogūnų paplotėliai

Gardūs naminiai kepiniai su mėsa puikiai tinka sočiam užkandžiui ar pusryčiams. Iš krosnies iškepti pyragai yra sultingi ir aromatingi, puikiai tinka su karštais ir šaltais gėrimais. Mėsos pyragėliai ilgai išlaiko pirminį šviežumą ir ryškų skonį. Šį skanų naminį pyragą įvertins ir suaugusieji, ir vaikai.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
243 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
28 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Vištienos ir svogūnų paplotėliai Žingsnis 1
Susmulkinkite svogūną, vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite vištieną ir svogūnus truputį aliejaus, kol jie taps auksinės spalvos. Kepdami į faršą įberkite druskos ir pipirų. Jei norite, įberkite paprikos, ciberžolės arba džiovintų žolelių mišinio, kad skonis būtų sodresnis.

Žingsnis 2

Vištienos ir svogūnų paplotėliai Žingsnis 2
Padalykite tešlą į lygias dalis, suformuodami nedidelius gumulėlius. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite, naudodami miltus, jei tešla lipa prie rankų ir įrankių. Į iškočiotos tešlos vidurį paskirstykite įdarą ir sudėkite smulkintas žoleles. Tą patį padarykite su kiekvienu tešlos gabalėliu.

Žingsnis 3

Vištienos ir svogūnų paplotėliai Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą ir užspauskite kraštus. Sudėkite paplotėlius į kepimo indą, jei reikia, patepkite aliejumi arba kiaušinio tryniu. Kepimo skardą išklokite pergamentu ir patepkite trupučiu augalinio aliejaus.

Žingsnis 4

Vištienos ir svogūnų paplotėliai Žingsnis 4
Kepkite orkaitėje, 180 ℃ temperatūroje, 30-35 min. Atvėsinkite pyragėlius po rankšluosčiu, patiekite su kvapnia arbata arba kava, išrankiausiems gurmanams galite patiekti su grietine arba skystu glajumi. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos