Publikavimo data: 2024-01-01
Šangi su grybais ir bulvėmis receptas
Šangi priklauso tradiciniams rusiškiems kepiniams, ypač populiariems Sibiro ir Uralo regionuose. Šis patiekalas - tai nesaldinta vatruška. Dažniausiai šanygi ruošiami su varške, koše arba bulvėmis iš įvairių rūšių tešlos. Šanyčiai su bulvėmis ir grybais būna labai kvapnūs, su auksine, apetitą žadinančia plutele. Šį patiekalą galima greitai paruošti, todėl visada turėsite receptą, kuriuo galėsite nustebinti savo artimuosius.
Žingsnis 1
Paruoškite visus reikiamus ingredientus ir darbinį paviršių. Nuplaukite bulves, grybus ir kiaušinius. Bulves išvirkite, kol suminkštės, ir nulupkite. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Persijokite miltus į gilų dubenį. Į miltus įmaišykite grietinę, pieną, aliejų ir 1 kiaušinį.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą. Tešla turi būti nelipni ir elastinga.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Pievagrybius ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. 5-6 minutes pakepinkite svogūnus ir grybus.
Žingsnis 6
Sudėkite bulves į dubenį ir sutrinkite jas trintuvu arba šakute.
Žingsnis 7
Į bulves įmuškite 2 kiaušinius, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.Sutrinkite bulves ir kiaušinius iki košės.
Žingsnis 8
Į bulves ir kiaušinius sudėkite pakepintus grybus, svogūnus ir smulkiai supjaustytas žoleles, išmaišykite iki vientisos masės. Įdaras paruoštas!
Žingsnis 9
Darbo paviršių pabarstykite miltais. Padalykite tešlą į 6-7 lygias dalis.
Žingsnis 10
Iškočiokite 0,5-0,7 cm storio tešlos gabalėlius.
Žingsnis 11
Į kiekvieno blyno vidurį dėkite įdaro ir užspauskite kraštus, kad įdaras neišbėgtų. Kepimo skardą išklokite pergamentu. Ant pergamento dėkite šanugas.
Žingsnis 12
Kepkite šagnogi 20-25 minutes.
Žingsnis 13
Leiskite šangai šiek tiek atvėsti ir perkelkite į lėkštę patiekti.
Kategorijos