Publikavimo data: 2024-02-04
Ciabatta receptas
Itališkas žodis "ciabatta" turi stebėtinai mielą vertimą - "šlepetė". Visame pasaulyje garsi itališka duona iš tiesų primena šį batelį. Pagal skonį ciabatta neturi sau lygių, nors yra rimtas konkurentas - prancūziška bagetė, bet čia veikiau asmeninių pageidavimų reikalas. Įdomu tai, kad ciabatta yra retas, o gal net vienintelis duonos pavyzdys, apie kurio kilmę žinoma viskas: tikslūs sukūrimo metai - 1983 m., o autoriaus vardas - Arnaldo Cavallari.
Žingsnis 1
Pašildykite vandenį ir persijokite miltus. Paruoškite pergamentą ir kepimo indą.
Žingsnis 2
Į šiltą vandenį suberkite mieles, druską, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir gerai išmaišykite.Nedidelėmis dalimis suberkite likusius miltus ir pradėkite minkyti tešlą.
Žingsnis 3
Paruoštą tešlą lengvai pabarstykite miltais ir palikite šiltoje vietoje per naktį (kol padvigubės).
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite miltais ir sudėkite į jį tešlą. Tešlą suformuokite į norimą formą.
Žingsnis 5
Palikite tešlą po rankšluosčiu šiltoje vietoje dar 120 minučių. Po to formą įdėkite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir po forma pastatykite dubenį su vandeniu. Kepkite duoną 20 minučių, tada išimkite dubenį su vandeniu ir kepkite dar 10 minučių.
Žingsnis 6
Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite ciabatta.
Kategorijos