Ciabatta receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Ciabatta receptas

Itališkas žodis "ciabatta" turi stebėtinai mielą vertimą - "šlepetė". Visame pasaulyje garsi itališka duona iš tiesų primena šį batelį. Pagal skonį ciabatta neturi sau lygių, nors yra rimtas konkurentas - prancūziška bagetė, bet čia veikiau asmeninių pageidavimų reikalas. Įdomu tai, kad ciabatta yra retas, o gal net vienintelis duonos pavyzdys, apie kurio kilmę žinoma viskas: tikslūs sukūrimo metai - 1983 m., o autoriaus vardas - Arnaldo Cavallari.
Gaminimo laikas
720 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
36 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.6/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ciabatta receptas Žingsnis 1
Pašildykite vandenį ir persijokite miltus. Paruoškite pergamentą ir kepimo indą.

Žingsnis 2

Ciabatta receptas Žingsnis 2
Į šiltą vandenį suberkite mieles, druską, 1 valgomąjį šaukštą miltų ir gerai išmaišykite.Nedidelėmis dalimis suberkite likusius miltus ir pradėkite minkyti tešlą.

Žingsnis 3

Ciabatta receptas Žingsnis 3
Paruoštą tešlą lengvai pabarstykite miltais ir palikite šiltoje vietoje per naktį (kol padvigubės).

Žingsnis 4

Ciabatta receptas Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu, patepkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite miltais ir sudėkite į jį tešlą. Tešlą suformuokite į norimą formą.

Žingsnis 5

Ciabatta receptas Žingsnis 5
Palikite tešlą po rankšluosčiu šiltoje vietoje dar 120 minučių. Po to formą įdėkite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę ir po forma pastatykite dubenį su vandeniu. Kepkite duoną 20 minučių, tada išimkite dubenį su vandeniu ir kepkite dar 10 minučių.

Žingsnis 6

Ciabatta receptas Žingsnis 6
Atvėsinkite, supjaustykite griežinėliais ir patiekite ciabatta.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos