Publikavimo data: 2025-08-18
Naudinga ciabatta neminkant tešlos
Ciabatta - nacionalinė Italijos duona, kurios receptas žinomas nuo senovės. Itališkos duonos rūšys skiriasi kepimo procesu, tešlos sudedamųjų dalių sudėtimi ir gaminių forma. Ciabatta duona yra stačiakampio plokščios formos, akyto minkštimo ir traškios plutos. Ciabatta duona iš kitų duonos rūšių išsiskiria tuo, kad ji kepama neminkant tešlos ir iš viso grūdo miltų, pagamintų iš kietųjų kviečių, kuriuose gausu glitimo, todėl gaminys yra ypač sveikas.
Žingsnis 1
Miltus persijokite į patogų dubenį aukštais kraštais, naudodami sietelį. Suberkite kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišykite ir supilkite 2 puodelius kefyro bei augalinį aliejų.
Žingsnis 2
Mišinį keletą minučių kruopščiai maišykite šakute, kad gautųsi vientisa, be gumulėlių, tirštos grietinės konsistencijos tešla.
Žingsnis 3
Kepimo kilimėlį padėkite ant patogaus lygaus stalo paviršiaus. Iš tešlos rankomis suformuokite nedideles bandeles ir dėkite jas ant kepimo kilimėlio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 180 Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos