Naudinga ciabatta neminkant tešlos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Naudinga ciabatta neminkant tešlos

Ciabatta - nacionalinė Italijos duona, kurios receptas žinomas nuo senovės. Itališkos duonos rūšys skiriasi kepimo procesu, tešlos sudedamųjų dalių sudėtimi ir gaminių forma. Ciabatta duona yra stačiakampio plokščios formos, akyto minkštimo ir traškios plutos. Ciabatta duona iš kitų duonos rūšių išsiskiria tuo, kad ji kepama neminkant tešlos ir iš viso grūdo miltų, pagamintų iš kietųjų kviečių, kuriuose gausu glitimo, todėl gaminys yra ypač sveikas.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
237 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Naudinga ciabatta neminkant tešlos Žingsnis 1
Miltus persijokite į patogų dubenį aukštais kraštais, naudodami sietelį. Suberkite kepimo miltelius ir druską. Viską išmaišykite ir supilkite 2 puodelius kefyro bei augalinį aliejų.

Žingsnis 2

Naudinga ciabatta neminkant tešlos Žingsnis 2
Mišinį keletą minučių kruopščiai maišykite šakute, kad gautųsi vientisa, be gumulėlių, tirštos grietinės konsistencijos tešla.

Žingsnis 3

Naudinga ciabatta neminkant tešlos Žingsnis 3
Kepimo kilimėlį padėkite ant patogaus lygaus stalo paviršiaus. Iš tešlos rankomis suformuokite nedideles bandeles ir dėkite jas ant kepimo kilimėlio. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 40 minučių 180 Celsijaus temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
vaisių pyragas, sūrio pusryčiai, duona ir sūris, varškės pyragas, sūrio pyragas, sumuštiniai su žuvimi, sumuštiniai su sūriu, sumuštiniai su varške, sumuštiniai su raudona žuvimi, receptų knyga, ciabatta, jūsų receptai, duona, pomidorų sezonas, žaliasis sezonas, užkandis, pusryčiai, per 15 minučių, yra bendrų alergenų., paprastai, konditerijos gaminiai, sumuštiniai

Kategorijos