Publikavimo data: 2024-05-19
Citrusinių vaisių punšas
Tradicinis punšas dažniausiai yra alkoholinis gėrimas su vaisių sultimis, į kurias dedama vaisių gabalėlių, cukraus ar medaus, įvairių prieskonių ir prieskoninių žolelių. Dėl gėrimo populiarumo jo receptūra keičiama ir papildoma: šiandien jis ruošiamas su alkoholiu arba be jo, karštas arba šaltas, su vaisiais arba uogomis ir bet kokiais prieskoniais. Nealkoholiniam apelsinų punšui ruošti imkite apelsinų ir obuolių sulčių, taip pat klasikinių šiam gėrimui skirtų prieskonių - malto muskato riešuto, cinamono ir gvazdikėlių.
Žingsnis 1
Paruoškite punšą. Puode sumaišykite apelsinų ir obuolių sultis, tada supilkite citrinos sultis. Įpilkite medaus ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai sultys ir medus užvirs, sudėkite imbiero gabalėlį ir prieskonius, virkite 3-5 min. Tada sudėkite vaisių gabalėlius ir virkite dar 3-5 minutes. Paruoštą citrusinį punšą patiekite karštą giliame puodelyje arba karšto gėrimo stiklinėje.
Kategorijos