Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai

Meduoliai - tai minkšti sausainiai, gaminami iš specialios tešlos su medumi arba cukrumi ir įvairiais prieskoniais. Plačiai žinomi ir meduoliai su riešutais, kokosais, šokoladu, cukruotais vaisiais ir kitais įdarais. Varškės meduoliai yra savotiškas apreiškimas. Šis skanėstas yra labai neįprasto ir įdomaus skonio ir išsiskiria iš kitų šios rūšies kepinių.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
318 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, trynius, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudėkite raugą ir gerai išmaišykite, dalimis berdami miltus, minkydami tešlą, kad neliptų prie rankų.

Žingsnis 2

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai Žingsnis 2
Uždenkite tešlą dangčiu arba rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti ant stalo. Tada padalykite į 2 dalis ir kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 2 cm storio sluoksnį. Naudodami stiklinę arba stiklinę siauru kakleliu išpjaukite tešloje apskritimus, kad gautumėte meduolių gabalėlius.

Žingsnis 3

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos meduolių gabalėlius, palikdami vietos tešlai išsiplėsti. Įdėkite kepimo skardą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.

Žingsnis 4

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai Žingsnis 4
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Kambario temperatūros baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada įmaišykite cukraus pudrą.

Žingsnis 5

Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai Žingsnis 5
Išimkite meduolius iš orkaitės ir nuimkite nuo kepimo skardos. Kol jie dar karšti, vieną pusę pamerkite į glajų. Tada glazūruotus meduolius palikite ant stalo, kol jie visiškai atvės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos