Publikavimo data: 2024-05-25
Cukrumi apvolioti varškės meduoliniai pyragėliai
Meduoliai - tai minkšti sausainiai, gaminami iš specialios tešlos su medumi arba cukrumi ir įvairiais prieskoniais. Plačiai žinomi ir meduoliai su riešutais, kokosais, šokoladu, cukruotais vaisiais ir kitais įdarais. Varškės meduoliai yra savotiškas apreiškimas. Šis skanėstas yra labai neįprasto ir įdomaus skonio ir išsiskiria iš kitų šios rūšies kepinių.
Žingsnis 1
Dideliame dubenyje sumaišykite varškę, grietinę, trynius, sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų. Sudėkite raugą ir gerai išmaišykite, dalimis berdami miltus, minkydami tešlą, kad neliptų prie rankų.
Žingsnis 2
Uždenkite tešlą dangčiu arba rankšluosčiu ir palikite 30 minučių pakilti ant stalo. Tada padalykite į 2 dalis ir kiekvieną rutuliuką iškočiokite į maždaug 2 cm storio sluoksnį. Naudodami stiklinę arba stiklinę siauru kakleliu išpjaukite tešloje apskritimus, kad gautumėte meduolių gabalėlius.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite ant jos meduolių gabalėlius, palikdami vietos tešlai išsiplėsti. Įdėkite kepimo skardą į 180 ℃ įkaitintą orkaitę ir kepkite 20 minučių.
Žingsnis 4
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Kambario temperatūros baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų, tada įmaišykite cukraus pudrą.
Žingsnis 5
Išimkite meduolius iš orkaitės ir nuimkite nuo kepimo skardos. Kol jie dar karšti, vieną pusę pamerkite į glajų. Tada glazūruotus meduolius palikite ant stalo, kol jie visiškai atvės.
Kategorijos