Publikavimo data: 2024-09-16
Dažyti meduoliai
Dažytus meduolius galima pasigaminti net jei visai nemokate piešti. Raštą galite nupiešti naudodami paruoštus trafaretus, kuriais prekiaujama parduotuvėse. Smulkioms detalėms geriau naudoti tirštą mišinį, o užpildui - skystą. Norėdami pakeisti tirštumą, įpilkite šiek tiek vandens. Glaistas greitai džiūsta, todėl geriau jį uždengti plėvele, jei šiuo metu nenaudojamas.
Žingsnis 1
Pašildykite cukrų ir medų. Į puodą storu dugnu suberkite cukrų, medų, kakavą, cinamoną, imbierą ir muskatą. Mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies 3-5 minutes, kol pradės putoti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, sudėkite minkštą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Tada įmuškite kiaušinį ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus, cukruotus vaisius, kepimo miltelius ir išminkykite tešlą. Kai tešla bus lygi, suvyniokite ją į maistinę plėvelę arba maišelį ir padėkite valandai į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Pagaminkite meduolius. Šaltą tešlą iškočiokite 4-5 mm storio sluoksniu. Naudodami formeles išpjaukite tešlą formelėmis. Dėkite meduolius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Papuoškite meduolius glajumi. Išplakite kiaušinio baltymą, sumaišykite jį su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Mišinį išmaišykite mikseriu, kad gautųsi vientisas ir elastingas glajus. Pripildykite konditerinį maišelį glajumi ir papuoškite kepinius.
Kategorijos