Publikavimo data: 2025-08-19
Dešra tešloje "Gėlė"
Yra daugybė dešrelių tešloje receptų, tinkančių visiems skoniams. Siūlau savo receptą, kuriame daugiausia dėmesio skiriama puošybai.
Žingsnis 1
Paruoškite mielinę tešlą. Į šiltą vandenį suberkite druską, cukrų, sausas mieles ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Suberkite persijotus miltus ir augalinį aliejų ir užminkykite elastingą tešlą. Padėkite į šiltą vietą 1 valandai.
Žingsnis 3
Kai tešla pakils, perkelkite ją ant darbinio paviršiaus. Padalykite tešlą į 8 lygias dalis.
Žingsnis 4
Dešreles supjaustykite kas 1,5-2 cm.
Žingsnis 5
Paimkite šiek tiek tešlos ir suminkykite ją į plokščią duoną.
Žingsnis 6
Perkelkite dešrą į tešlą.
Žingsnis 7
Pakelkite tešlą nuo kraštų į vidurį tarp dešrelių. Perkelkite į kepimo skardą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje.
Žingsnis 8
Iškeptas dešreles sudėkite į lėkštę.
Kategorijos