Žingsnis 1
Sumaišykite pieną ir vandenį, pašildykite, kol sušils, ir supilkite į didelį dubenį.
Žingsnis 2
Į skystį suberkite sausas mieles, šaukštą cukraus ir 3 šaukštus miltų. Viską išmaišykite iki vientisos masės. Uždenkite oparą rankšluosčiu ir padėkite 20 minučių į šiltą vietą. Per tą laiką ji turėtų prisipildyti burbuliukų ir šiek tiek pakilti.
Žingsnis 3
Atskirame dubenyje suplakite du vištų kiaušinius. Suberkite druską ir likusį cukrų. Kiaušinius plakite plaktuvu, kol jie taps putoti.
Žingsnis 4
Kai okra pakils, sumaišykite ją su plaktais kiaušiniais ir atsargiai išmaišykite.
Žingsnis 5
Tada palaipsniui dalimis supilkite miltus į dubenį ir išmaišykite.
Žingsnis 6
Supilkite ištirpintą sviestą. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens šonų ir rankų.
Žingsnis 7
Iš tešlos suformuokite rutulį, įdėkite jį atgal į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu. Palikite tešlą 1 valandą šiltoje vietoje.
Žingsnis 8
Kai tešla pakils, išverskite ją ant miltais pabarstyto stalo. Šiek tiek išminkykite tešlą rankomis.
Žingsnis 9
Tešlą iškočiokite kočėlu iki 3-5 mm storio. Supjaustykite tešlą nedideliais stačiakampiais.
Žingsnis 10
Ant tešlos gabalėlio dėkite dešrą ir du gabalėlius sūrio. Įdarą suvyniokite į tešlą.
Žingsnis 11
Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite dešreles ant kepimo skardos ir patepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 12
Dešreles pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 13
Dešrelės tešloje su sūriu paruoštos. Gero apetito!