Publikavimo data: 2024-05-15
Dešra tešloje su bulvėmis
Žingsnis 1
Nulupkite bulves, supjaustykite jas dideliais gabalais, sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus vandeniui, bulves virkite 20 minučių.
Žingsnis 2
Sutrinkite virtas bulves trintuvu arba šakute, įpilkite šiek tiek bulvių sultinio. Jei reikia, pasūdykite.
Žingsnis 3
Ant ovalo formos tešlos dėkite bulvių košę ir ant viršaus - dešrą.
Žingsnis 4
Iš abiejų dešros pusių padarykite nuožulnias įpjovas eglutės formos kraštuose.
Žingsnis 5
Suvyniokite įdarą į gautas juosteles, sukryžiuodami jas vieną ant kitos.
Žingsnis 6
Ant riebalais išteptos kepimo skardos sudėkite dešreles, aptepkite lengvai plaktu kiaušiniu ir, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis. Dešreles dėkite į įkaitintą iki 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių, kol iškeps ir paruduos.
Žingsnis 7
Paruoštas dešreles tešloje išimkite iš orkaitės, palikite pailsėti ant kepimo skardos ir perkelkite į lėkštę. Galite patiekti, mėgaukitės!
Kategorijos