Publikavimo data: 2024-05-25
Dešrelės lavaše grietinės ir garstyčių padaže
Dešrelės tešloje yra vienas populiariausių kepinių ir greitų užkandžių variantų. Tačiau norint jas pasigaminti namuose, nebūtina atskirai gaminti tešlos - galima paimti ploną pitą, į ją įvynioti dešreles ir kepti jas keptuvėje. Padažas, kurio pagrindą sudaro grietinė ir Dižono garstyčios, pagardins užkandį, suminkštins pitą ir išryškins sodrų dešrelių skonį.
Žingsnis 1
Paruoškite pitą. Supjaustykite pitą ilgomis juostelėmis, kurių plotis lygus pusės dešros ilgiui. Inde sumaišykite grietinę ir garstyčias, šiuo padažu iš vienos pusės aptepkite visus pitos gabalėlius.
Žingsnis 2
Dešreles suvyniokite ir iškepkite. Kiekvieną dešrelę dėkite ant pitos su grietinės ir garstyčių padažu, dešreles suvyniokite į pitą su padažu viduje. Dubenyje išplakite kiaušinį su pienu ir druska. Keptuvėje įkaitinkite saulėgrąžų aliejų. Į kiaušinio ir pieno mišinį panardinkite pitos dešreles ir kepkite, kol iš visų pusių taps ryškiai auksinės spalvos.
Kategorijos