Publikavimo data: 2024-06-12
Dešrelės orkaitėje
Orkaitėje kepamos dešrelės iš tešlos - puikus užkandis ar pusryčių pasirinkimas. Dešreles galite visiškai arba iš dalies, paprastai arba išradingai įvynioti į tešlą. Klasikinis dešrelių įvyniojimo būdas: supjaustykite tešlą juostelėmis, suvyniokite jas į spiralę ir šiek tiek užlenkite. Kartais tešla iš anksto sudrėkinama garstyčiomis, kečupu ir apibarstoma sūriu. Taip pat galite eksperimentuoti su pagrindiniu ingredientu: išbandykite rūkytas medžioklės dešreles, Bavarijos dešreles su sūriu arba dešreles su dešrelėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Pieną sumaišykite su 1 valgomuoju šaukštu cukraus, mielėmis ir 3 valgomaisiais šaukštais miltų. Palikite 15 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Įmuškite kiaušinius. Kiaušinius gerai plakite mikseriu 2 minutes, suberkite likusį cukrų, plakite 1 minutę, suberkite druską ir plakite dar 1 minutę.
Žingsnis 3
Paruoškite tešlą. Sumaišykite oparą, plaktus kiaušinius ir miltus, gerai išminkykite. Įdėkite sviestą ir minkykite dar 5 minutes. Leiskite tešlai pailsėti 1 valandą.
Žingsnis 4
Paruoškite dešreles kepimui. Padalykite tešlą į 3 dalis. Kiekvieną gabalėlį iškočiokite į 5 mm storio kvadratą. Supjaustykite kvadratą 3-4 cm pločio juostelėmis. Kiekvieną dešrelę suvyniokite į tešlos juostelę ir sudėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Palikite 10 minučių pailsėti.
Žingsnis 5
Kepkite dešreles orkaitėje. Kiaušinio trynį sumaišykite su pienu ir teptuku aptepkite tešlą. Kepkite dešreles iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 25 minutes.
Kategorijos