Publikavimo data: 2024-05-15
Dešrelės tešloje ant kefyro
Žingsnis 1
Paimkite gilų dubenį ir pradėkite gaminti oparą. Į dubenį įpilkite stiklinę šilto vandens ir jame ištirpinkite mieles. Tada suberkite cukrų ir palikite 20 minučių pastovėti. Tada į tą patį dubenį įmuškite vieną vištos kiaušinį, įpilkite kefyro. Visus ingredientus gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Tada suberkite persijotus miltus ir gerai išminkykite tešlą. Uždenkite dubenį maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje pakilti 90 minučių.
Žingsnis 3
Švarų paviršių pabarstykite trupučiu miltų ir sudėkite ant jo pakilusią tešlą. Iškočiokite 0,5 cm storio tešlos rutulį ir supjaustykite į 4 juosteles.
Žingsnis 4
Paruoškite kepimo skardą. Ją išklokite pergamentu ir patepkite sviestu. Tada iš tešlos iškočiokite dešreles. Tam paimkite dešrelę ir spiralės forma suvyniokite ją į vieną iš tešlos juostelių. Dešreles tešloje aptepkite kiaušinio tryniu.
Žingsnis 5
Dėkite dešreles į orkaitę ir kepkite 25 minutes 180 C temperatūroje. Dešrelės tešloje paruoštos!
Kategorijos