Publikavimo data: 2024-05-25
Dešros baklažanai ant raudonėlio
Baklažanai su dešrelėmis yra ne tik greitas, lengvas, bet ir maistingas užkandis. Pati daržovė garsėja svarbiausių mineralinių medžiagų rinkiniu, B ir C grupės vitaminais, karotinu, be to, yra labai mažai kaloringa. Ji atsveria dešreles ir suteikia lengvą, bet maistingą patiekalą. Jis puikiai atrodys ant stalo ir džiugins skoniu.
Žingsnis 1
Iš baklažanų peiliu arba šaukštu išimkite šerdį. Supjaustykite ją mažais gabalėliais. Valtis patepkite augaliniu aliejumi. Smulkiai supjaustykite česnaką ir sudėkite jį ant kiekvieno laivelio dugno. Tada į kiekvieną baklažaną įdėkite po dešrelę.
Žingsnis 2
Ant dešrelių sudėkite griežinėliais supjaustytą baklažano šerdį. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite pasirinktais prieskoniais. Siųskite į įkaitintą 180 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 3
Išimkite laivelius iš orkaitės, apibarstykite juos tarkuotu sūriu ir dėkite atgal į orkaitę, kol sūris išsilydys. Iškeptus orkaitėje pabarstykite smulkiai supjaustytais krapais.
Kategorijos