Publikavimo data: 2024-01-02
Džiovintų spanguolių kompotas receptas
Spanguolių kompotai garsėja sodriu skoniu. Miško uogos gėrimui suteikia malonios rūgštelės, o spanguolėse esantis vitaminas C stiprina imuninę sistemą ir padeda organizmui kovoti su peršalimo ligomis. Naminis kompotas iš džiovintų spanguolių puikiai malšina troškulį, taip pat turi žvalinamąjį poveikį. Jį galės pasigaminti net pradedantysis, jei viską atliks pagal receptą.
Žingsnis 1
Paruoškite visus ingredientus. Nuplaukite uogas, pašalinkite dulkes ir visus nešvarumus.
Žingsnis 2
Džiovintas spanguoles pertrinkite per sietelį, kad pašalintumėte drėgmės perteklių.Galite naudoti sietelį arba marlę, kad išspaustumėte sultis.
Žingsnis 3
Uogas pertrinkite per sietelį, kad gautumėte sultis.
Žingsnis 4
Į puodą įpilkite 2 litrus vandens ir į jį suberkite spanguolių pyragą. Neleiskite kompotui ilgai virti. Termiškai apdorojant sunaikinamos naudingosios uogų savybės.
Žingsnis 5
Užvirinkite vandenį ir spanguoles, supilkite medų, išmaišykite. Vėl užvirus, sumažinkite ugnį.
Žingsnis 6
Kompotą virkite ant silpnos ugnies 10 minučių. Tada uždenkite dangčiu ir palikite atvėsti.Į paruoštą kompotą galite įlašinti porą lašų citrinos sulčių, kad skonis būtų sodresnis, o gėrimo spalva išliktų ryški.
Žingsnis 7
Supilkite kompotą į stiklines ar taures, papuoškite citrinos skiltele ir pypke.
Kategorijos