Publikavimo data: 2024-02-01
Paprastas juodųjų serbentų kompotas receptas
Kompotas - Rusijoje populiarus gėrimas iš uogų ar vaisių. Labai dažnai vasaros sezono pabaigoje kompotas konservuojamas žiemai trijų litrų talpos stiklainiuose. Ką daryti, nebūtina, nes uogas galima paprasčiausiai užšaldyti, o prireikus iš jų išvirti kompotą. O tai padaryti labai paprasta. Šiame recepte papasakosime, kaip virti kompotą iš juodųjų serbentų. Jam paruošti prireiks tik 10-15 minučių. Ir štai, skanus ir naudingas gėrimas paruoštas.
Žingsnis 1
Paruoškite visus recepte nurodytus ingredientus.
Žingsnis 2
Šaldytus juoduosius serbentus sudėkite į nedidelį puodą ir suberkite cukrų. Viską užpilkite švariu šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies.
Žingsnis 3
Maišykite, kol cukrus visiškai arba iš dalies ištirps. Kai vanduo puode užvirs, sumažinkite ugnį. Virkite kompotą 10 minučių ant silpnos ugnies, kad gėrimas būtų skaidrus.
Žingsnis 4
Nuimkite kompotą nuo ugnies ir uždenkite dangčiu. Palikite jį 30 minučių. Jei norite, palaukite, kol kompotas visiškai atvės. Supilkite kompotą į stiklines. Juodųjų serbentų kompotas paruoštas.
Žingsnis 5
Patiekite kompotą kokteilių pavidalu, papuoštą šiaudeliu ir apelsino skiltele.
Kategorijos