Publikavimo data: 2024-01-03
Šaldytas braškių kompotas receptas
Kompotas - Rusijoje populiarus gėrimas iš uogų ar vaisių. Labai dažnai vasaros sezono pabaigoje kompotas konservuojamas žiemai trijų litrų talpos stiklainiuose. Ką daryti, nebūtina, nes uogas galima paprasčiausiai užšaldyti, o prireikus iš jų išvirti kompotą. Tai padaryti labai paprasta. Šiame recepte papasakosime, kaip virti kompotą iš šaldytų braškių. Jam paruošti prireiks tik 10-15 minučių. Ir štai, skanus ir sveikas gėrimas paruoštas.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte išvardytus ingredientus.
Žingsnis 2
Į nedidelį puodą sudėkite braškes ir cukrų. Viską užpilkite švariu šaltu vandeniu. Pastatykite puodą ant ugnies.
Žingsnis 3
Maišykite puodo turinį, kol cukrus visiškai arba iš dalies ištirps.
Žingsnis 4
Kai vanduo puode užvirs, sumažinkite ugnį. Kad kompotas būtų skaidrus, virkite jį ant silpnos ugnies 10 minučių.Kad kompotas būtų skaidrus, virkite jį ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Nuimkite kompotą nuo ugnies ir uždenkite dangčiu. Palikite jį 30 minučių. Jei norite, palaukite, kol kompotas visiškai atvės. Supilkite kompotą į stiklines.
Žingsnis 6
Kompotą papuoškite apelsino skiltele ir kokteilio šiaudeliu.
Kategorijos