Publikavimo data: 2025-08-20
Erdvūs imbieriniai meduoliai su glajumi
Svetingi šeimininkai prie arbatos visada patiekia saldumynų: saldainių, pyragaičių, bandelių, pyragaičių ir meduolių. Parduotuvių lentynose gausu įvairių tokių skanių desertų. Tačiau daug maloniau ir sveikiau svečius vaišinti tuo, kas paruošta savo rankomis. Pavyzdžiui, oriniais meduoliais, papuoštais glajumi. Juos išsikepti gali kiekvienas, svarbiausia - atidžiai laikytis recepto. Šis saldus skanėstas patiks visiems svečiams - ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite, tada į jį supilkite 125 g miltų ir cukraus. Gerai išmaišykite. Tada supilkite augalinį aliejų, išmaišykite ir leiskite mišiniui atvėsti iki kambario temperatūros.
Žingsnis 2
Į pieno, miltų ir cukraus mišinį įmuškite kiaušinio trynį. Persijokite likusius miltus, suberkite kepimo miltelius ir imbierą. Į šį mišinį palaipsniui dalimis įmaišykite miltų mišinį, viską įmaišydami vienu metu.
Žingsnis 3
Užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite maždaug 1 cm storio ir išpjaukite apskritimus. Leiskite tešlai pakilti 10-15 minučių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite gabalėlius. Kepkite meduolius 15-20 minučių.
Žingsnis 6
Kol meduoliai kepa, paruoškite glajų. Tam sumaišykite cukraus pudrą ir vištos kiaušinio baltymą.
Žingsnis 7
Paruoštus meduoliukus panardinkite į glajų.
Žingsnis 8
Kai glajus sustings, patiekite meduolius į stalą.
Kategorijos