Publikavimo data: 2025-08-20
Geriausias meduolių receptas
Žodis "meduoliai" kilęs iš žodžio "aštrus" arba "prieskonis". Pagrindinis šio kepinio bruožas - aštrus ir ryškus tešlos, iš kurios jis gaminamas, skonis. Meduoliams būdingas medaus ir imbiero kvapas, jų gaminimo tradicija prasidėjo nuo kalėdinių meduolių, naujametinių mugių, kuriose jie buvo pardavinėjami kaip populiariausi saldumynai ir naudojami ne tik šiam tikslui, dažnai šis saldumynas puošdavo žaliaskarę ir padėdavo sukurti šventinę nuotaiką.
Žingsnis 1
Dideliame giliame dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Miltus įmaišykite ne iš karto, o lėtai, pradėdami nuo nedidelio kiekio miltų ir palaipsniui. tešla turi būti gana tiršta. Iš tešlos iškočiokite nedidelį tankų rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir naudodami kepimo formą suformuokite eglutės formą.
Žingsnis 3
Dėkite meduoliukus kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Galite papuošti meduolius ir patiekti.
Kategorijos