Geriausias meduolių receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Geriausias meduolių receptas

Žodis "meduoliai" kilęs iš žodžio "aštrus" arba "prieskonis". Pagrindinis šio kepinio bruožas - aštrus ir ryškus tešlos, iš kurios jis gaminamas, skonis. Meduoliams būdingas medaus ir imbiero kvapas, jų gaminimo tradicija prasidėjo nuo kalėdinių meduolių, naujametinių mugių, kuriose jie buvo pardavinėjami kaip populiariausi saldumynai ir naudojami ne tik šiam tikslui, dažnai šis saldumynas puošdavo žaliaskarę ir padėdavo sukurti šventinę nuotaiką.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
321 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.05/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Geriausias meduolių receptas Žingsnis 1
Dideliame giliame dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus ingredientus. Miltus įmaišykite ne iš karto, o lėtai, pradėdami nuo nedidelio kiekio miltų ir palaipsniui. tešla turi būti gana tiršta. Iš tešlos iškočiokite nedidelį tankų rutulį. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę. Paruoštą tešlą 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Geriausias meduolių receptas Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir naudodami kepimo formą suformuokite eglutės formą.

Žingsnis 3

Geriausias meduolių receptas Žingsnis 3
Dėkite meduoliukus kepti į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 15-20 minučių.

Žingsnis 4

Galite papuošti meduolius ir patiekti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos