Publikavimo data: 2025-08-18
Glazūruoti dryžuoti meduoliai su balta ir šokoladine tešla
Meduoliai yra vienas seniausių tešlos gaminių, žinomų nuo viduramžių. Jie nuo seno buvo vaikų ir suaugusiųjų skanėstas, juos vadino meduoliais arba cukrumi, įdarydavo įvairiais įdarais - riešutais, cukruotais vaisiais, uogiene. Čia pateikiamas meduolių, pagamintų iš dviejų rūšių tešlos - baltos ir šokoladinės, saldžia cukraus ir baltymų glazūra, receptas. Minkšti viduje, o dėl glazūros - traškūs paviršiuje, jie, kaip ir ankstesniais amžiais, išlieka mėgstamu skanėstu, nepaisant jų paprastumo.
Žingsnis 1
Į dubenį sudėkite kefyrą, kiaušinį, cukrų ir augalinį aliejų. Supilkite sodą, 4 šaukštus miltų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Padalykite tešlą į 1/3 ir 2/3 dalis. Į mažesnįjį įberkite 2 šaukštus kakavos ir 6 šaukštus miltų, o į didesnįjį - 14 šaukštų miltų. Išminkykite abi tešlos rūšis.
Žingsnis 3
Baltą tešlą iškočiokite vidutinio storio į 2 lakštus. Ant vienos baltos tešlos dalies dėkite šokoladinės tešlos sluoksnį ir uždenkite baltąja tešla. Suvyniokite į trisluoksnį ritinį ir supjaustykite meduolio dydžio porcijomis.
Žingsnis 4
Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite meduolio formą - apvalią arba ovalią. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 5
Glajų gaminkite plakdami baltymus su cukraus pudra iki baltos ir purios masės. Karštus meduolius sudėkite į dubenį ir apipilkite glajumi. Leiskite išdžiūti.
Kategorijos