Publikavimo data: 2024-04-03
Graikiškas jogurtas namuose
Namuose pasigaminti graikiško jogurto nėra sudėtinga. Tačiau procesas gali užtrukti iki 24 valandų: kuo ilgiau jogurtas bus laikomas marlėje, tuo tirštesnis ir tankesnis bus produktas. Į naminio graikiško jogurto receptą įeina tik 2 ingredientai, tačiau skonio priedų gali būti dešimtys: uogos, šokoladas, vaisiai, šviežios žolelės ir t. t.
Žingsnis 1
Paruoškite graikišką jogurtą. Supilkite pieną į puodą. Nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, bet neužvirkite. Atvėsinkite iki kambario temperatūros. Atskieskite užkandį nedideliu kiekiu pieno (apie 0,5 puodelio). Supilkite į likusį pieną. Įkaitinkite orkaitę iki 35 laipsnių Celsijaus temperatūros. Įdėkite indą į orkaitę 8 valandoms.
Žingsnis 2
Jogurtą perkoškite. Suvyniokite kelis sūrio audinio sluoksnius ir sudėkite į sietelį. Padėkite sietą ant gilios lėkštės. Į sietelį sudėkite jogurtą ir uždenkite maistine plėvele. Įdėkite į šaldytuvą 10 valandų.
Kategorijos