Greitas imbierinis meduolis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Greitas imbierinis meduolis

Meduolius galima paruošti gana greitai. Tai saldus kepinys, paruoštas iš medaus ir prieskonių - malto cinamono ir imbiero. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir sukuria įdomų skonio derinį. Cukrus puikiai papildo desertą, suteikdamas malonų poskonį. Beje, su meduoliais susiję daug įdomių faktų. Pavyzdžiui, Vokietijoje šis desertas buvo naudojamas kaip mokesčių mokėjimo priemonė.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
356 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Greitas imbierinis meduolis Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į atskirą dubenį sudėkite suminkštintą sviestą. Į tą patį dubenį sudėkite medų, vištų kiaušinius ir cukrų. Tada į ingredientus suberkite miltus, imbierą, cinamoną, kakavą, kepimo miltelius, vaniliną, vaflių trupinius ir apelsino žievelę. Paruoštą mišinį gerai išmaišykite, išminkykite tešlą. Gautą masę perkelkite į gilų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.

Žingsnis 2

Greitas imbierinis meduolis Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Paruoštą tešlą padėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite 4-7 mm storio sluoksniu. Tada paimkite formeles ir iš tešlos išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jos dėkite formeles. Siųskite meduolius į orkaitę 20-25 minutėms į 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintą orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos