Publikavimo data: 2024-09-16
Greitas imbierinis meduolis
Meduolius galima paruošti gana greitai. Tai saldus kepinys, paruoštas iš medaus ir prieskonių - malto cinamono ir imbiero. Visi ingredientai puikiai dera tarpusavyje ir sukuria įdomų skonio derinį. Cukrus puikiai papildo desertą, suteikdamas malonų poskonį. Beje, su meduoliais susiję daug įdomių faktų. Pavyzdžiui, Vokietijoje šis desertas buvo naudojamas kaip mokesčių mokėjimo priemonė.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Į atskirą dubenį sudėkite suminkštintą sviestą. Į tą patį dubenį sudėkite medų, vištų kiaušinius ir cukrų. Tada į ingredientus suberkite miltus, imbierą, cinamoną, kakavą, kepimo miltelius, vaniliną, vaflių trupinius ir apelsino žievelę. Paruoštą mišinį gerai išmaišykite, išminkykite tešlą. Gautą masę perkelkite į gilų dubenį, uždenkite maistine plėvele ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Paruoštą tešlą padėkite ant darbinio paviršiaus ir iškočiokite 4-7 mm storio sluoksniu. Tada paimkite formeles ir iš tešlos išpjaukite būsimus meduolius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jos dėkite formeles. Siųskite meduolius į orkaitę 20-25 minutėms į 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje įkaitintą orkaitę.
Kategorijos