Imbieriniai arbatos pyragėliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai arbatos pyragėliai

Meduoliai yra vidutiniškai saldūs, su švelniomis imbiero ir cinamono natomis. Paprastai tešlą šaldytuve reikia laikyti bent 1 valandą, tačiau pagal šį receptą meduolius galite kepti iš karto. Meduolių forma gali būti įvairi: nuo įprastos ovalios iki personažų figūrų. Pavyzdžiui, Naujųjų metų šventėms meduoliai kepami eglutės, snieguolės ir snaigės formos. Atitinkamai glajus gali būti įvairiaspalvis.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
287 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.95/5 (20 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai arbatos pyragėliai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Lengvai pašildykite medų. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukraus pudrą, sodą, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, kakavos miltelius ir apelsino žievelę. Sudėkite sviesto gabalėlius ir sumalkite su ingredientais. Supilkite karštą medų ir išmaišykite. Tada į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite dar 1 trynį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga, o ne trupininė ar lipni. Tada palikite tešlą 5 minutėms pailsėti.

Žingsnis 2

Imbieriniai arbatos pyragėliai Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Paimkite formeles ir suformuokite norimas formas. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos meduolius. Tada 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Paruoštus meduolius atvėsinkite ant grotelių.

Žingsnis 3

Imbieriniai arbatos pyragėliai Žingsnis 3
Pagaminkite glajų ir papuoškite meduolius. Į dubenį supilkite cukraus pudrą, suberkite kiaušinių baltymus ir plakite, kol susidarys viršūnėlės. Supilkite citrinos sultis ir plakite dar 30-40 sekundžių. Perpilkite meduolių glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite kiekvieną meduolį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos