Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai arbatos pyragėliai
Meduoliai yra vidutiniškai saldūs, su švelniomis imbiero ir cinamono natomis. Paprastai tešlą šaldytuve reikia laikyti bent 1 valandą, tačiau pagal šį receptą meduolius galite kepti iš karto. Meduolių forma gali būti įvairi: nuo įprastos ovalios iki personažų figūrų. Pavyzdžiui, Naujųjų metų šventėms meduoliai kepami eglutės, snieguolės ir snaigės formos. Atitinkamai glajus gali būti įvairiaspalvis.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Lengvai pašildykite medų. Atskirame dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukraus pudrą, sodą, cinamoną, imbierą, gvazdikėlius, kakavos miltelius ir apelsino žievelę. Sudėkite sviesto gabalėlius ir sumalkite su ingredientais. Supilkite karštą medų ir išmaišykite. Tada į dubenį įmuškite kiaušinius, įpilkite dar 1 trynį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga, o ne trupininė ar lipni. Tada palikite tešlą 5 minutėms pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu. Paimkite formeles ir suformuokite norimas formas. Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir sudėkite ant jos meduolius. Tada 15 minučių pašaukite į įkaitintą orkaitę. Paruoštus meduolius atvėsinkite ant grotelių.
Žingsnis 3
Pagaminkite glajų ir papuoškite meduolius. Į dubenį supilkite cukraus pudrą, suberkite kiaušinių baltymus ir plakite, kol susidarys viršūnėlės. Supilkite citrinos sultis ir plakite dar 30-40 sekundžių. Perpilkite meduolių glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite kiekvieną meduolį.
Kategorijos