Publikavimo data: 2025-08-20
Imbieriniai meduoliai ant deginto cukraus
Meduoliai - geriausias skanėstas, kurį galima dėti ant stalo per kalėdinį arbatos vakarėlį. Šio saldaus skanėsto nesunkiai rasite bet kurios maisto prekių parduotuvės lentynose, tačiau daug maloniau ir sveikiau jį pasigaminti patiems namuose. Toks ypatingas skanėstas pralinksmins svečius ir atskleis jūsų kulinarinius talentus. Su šiuo meduolių receptu gali susidoroti bet kuri šeimininkė. Svarbiausia atidžiai laikytis recepto ir neskubėti. Šį saldų skanėstą galite papuošti glajumi.
Žingsnis 1
Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpinkite cukrų. Kai apatinis sluoksnis ištirps, atsargiai maišykite cukrų mentele. Taip jis ištirps tolygiai. Nuimkite keptuvę nuo kaitros.
Žingsnis 2
Į puodą plona srovele supilkite verdantį vandenį ir maišykite iki vientisos masės. Grįžkite atgal ant ugnies ir sudėkite sviestą. Jam ištirpus, suberkite sodą, maltą imbierą ir druską. Išmaišykite, kad susijungtų. Nuimkite puodą nuo ugnies ir visiškai atvėsinkite mišinį.
Žingsnis 3
Į šaltą mišinį įmuškite kiaušinį ir dalimis suberkite persijotus miltus. Užminkykite tešlą, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 10-12 valandų.
Žingsnis 4
Tešlą iškočiokite maždaug 5 mm storio ir išpjaukite meduoliukus.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Kepimo indą arba kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite meduolius. Kepkite juos 6-7 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite paruoštus meduolius ant stalo.
Kategorijos