Imbieriniai meduoliai ant lazdelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Imbieriniai meduoliai ant lazdelės

Meduoliai yra Kalėdų ir Naujųjų metų simbolis. Tradiciškai meduoliai kepami žiemos švenčių proga, į tešlą dedant imbiero, medaus, kakavos ir cinamono. Kvepiančius meduolius dievina vaikai, tačiau ir suaugusieji nelieka abejingi nuotaikingam skanėstui.
Gaminimo laikas
210 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
345 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
51 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.86/5 (21 bal.)

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai ant lazdelės Žingsnis 1
Sumaišykite medų, sviestą ir citrinos sultis į vientisą masę. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Skystą sviesto, medaus ir citrinos sulčių mišinį įmaišykite į miltus, cukrų, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą trims valandoms.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai ant lazdelės Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite ir formelėmis išpjaukite meduolių formeles. Į kiekvieną meduolį įkiškite medinį pagaliuką.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai ant lazdelės Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Meduolius sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentu, ir pašaukite į orkaitę kepti 10 minučių.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai ant lazdelės Žingsnis 4
Išimkite meduolius iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite su karšta arbata, kava arba kakava.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, konditerijos desertai, įspūdingas receptas, paprastai, yra bendrų alergenų., užkandis, medaus sezonas, meduoliai, išbandyti receptai, Kalėdų desertai, Naujieji metai visame pasaulyje, receptų knyga

Kategorijos