Publikavimo data: 2025-08-18
Imbieriniai meduoliai ant lazdelės
Meduoliai yra Kalėdų ir Naujųjų metų simbolis. Tradiciškai meduoliai kepami žiemos švenčių proga, į tešlą dedant imbiero, medaus, kakavos ir cinamono. Kvepiančius meduolius dievina vaikai, tačiau ir suaugusieji nelieka abejingi nuotaikingam skanėstui.
Žingsnis 1
Sumaišykite medų, sviestą ir citrinos sultis į vientisą masę. Dubenyje sumaišykite persijotus miltus, cukrų, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Skystą sviesto, medaus ir citrinos sulčių mišinį įmaišykite į miltus, cukrų, cinamoną, imbierą ir kakavos miltelius. Tešlą išminkykite iki vientisos masės. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą trims valandoms.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite ir formelėmis išpjaukite meduolių formeles. Į kiekvieną meduolį įkiškite medinį pagaliuką.
Žingsnis 3
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Meduolius sudėkite į kepimo skardą, išklotą pergamentu, ir pašaukite į orkaitę kepti 10 minučių.
Žingsnis 4
Išimkite meduolius iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite su karšta arbata, kava arba kakava.
Kategorijos