Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai meduoliai be medaus
Jungtinė Karalystė laikoma meduolių, kurie populiarūs visame pasaulyje, tėvyne. Tačiau tradicija į tešlą dėti prieskonių buvo paplitusi ir Rusijoje nuo IX a. Plėtojantis prekybos ryšiams su Artimaisiais Rytais ir Indija, šie papročiai dar labiau įsigalėjo. Paruoškite naminių meduolių pagal šį receptą. Į juos nededama medaus kaip į europietiškus kepinius. Tačiau naudojama deginta karamelė, būdinga mūsų šalies virtuvei. Ir, žinoma, dedama aromatinių prieskonių, kurie meduoliams suteikia unikalumo.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Cukrų supilkite į 2,5-3 litrų talpos puodą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys tamsiai auksinė karamelė. Lėtai supilkite verdantį vandenį. Išmaišykite. Neleiskite mišiniui per daug užvirti. Sudėkite sviesto gabalėlius. Išmaišykite. Supilkite sodą, prieskonius ir druską. Nuolat maišykite, kad mišinys nepakiltų. Supilkite skystį į maišytuvą. Įberkite šiek tiek miltų. Lėtai minkykite tešlą. Įmaišykite kiaušinio trynį. Dalimis supilkite visus miltus. Užminkykite tvirtą tešlą. Padėkite ją į šaltą vietą 3 valandoms.
Žingsnis 2
Paruoškite naminius meduolius. Geltonai rudą tešlą iškočiokite 4 mm storio sluoksniu. Kepimo formelėmis išpjaukite įvairias formas. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 9-12 minučių. Atvėsinkite meduolius.
Kategorijos