Imbieriniai meduoliai be medaus pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai be medaus

Jungtinė Karalystė laikoma meduolių, kurie populiarūs visame pasaulyje, tėvyne. Tačiau tradicija į tešlą dėti prieskonių buvo paplitusi ir Rusijoje nuo IX a. Plėtojantis prekybos ryšiams su Artimaisiais Rytais ir Indija, šie papročiai dar labiau įsigalėjo. Paruoškite naminių meduolių pagal šį receptą. Į juos nededama medaus kaip į europietiškus kepinius. Tačiau naudojama deginta karamelė, būdinga mūsų šalies virtuvei. Ir, žinoma, dedama aromatinių prieskonių, kurie meduoliams suteikia unikalumo.
Gaminimo laikas
230 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
299 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
47 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.21/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai be medaus Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Cukrų supilkite į 2,5-3 litrų talpos puodą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol susidarys tamsiai auksinė karamelė. Lėtai supilkite verdantį vandenį. Išmaišykite. Neleiskite mišiniui per daug užvirti. Sudėkite sviesto gabalėlius. Išmaišykite. Supilkite sodą, prieskonius ir druską. Nuolat maišykite, kad mišinys nepakiltų. Supilkite skystį į maišytuvą. Įberkite šiek tiek miltų. Lėtai minkykite tešlą. Įmaišykite kiaušinio trynį. Dalimis supilkite visus miltus. Užminkykite tvirtą tešlą. Padėkite ją į šaltą vietą 3 valandoms.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai be medaus Žingsnis 2
Paruoškite naminius meduolius. Geltonai rudą tešlą iškočiokite 4 mm storio sluoksniu. Kepimo formelėmis išpjaukite įvairias formas. Kepkite 170 laipsnių temperatūroje 9-12 minučių. Atvėsinkite meduolius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos