Publikavimo data: 2024-09-17
Imbieriniai meduoliai cukraus pudroje
Namuose iškepti kepiniai neabejotinai yra šviežiausi ir skaniausi. Tačiau saldumynams paruošti dažnai pritrūksta laiko. Paruoškite naminių meduolių užkandžiui. Tai paprastas aromatingų traškių kepinių receptas, kurio pagrindą sudaro prieskoniai ir medus ir kurį malonu valgyti šaltuoju metų laiku su karšta arbata arba pienu. Meduoliai pasirodo skanūs patys savaime. Tačiau jei turite galimybę, juos galima aplieti glajumi arba kremu, papuošti konditeriniais pabarstukais.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sumaišykite cukrų, medų ir minkštą sviestą. Išminkykite. Įmaišykite kiaušinį. Išmaišykite. Į miltus suberkite kepimo miltelius, druską, kakavą, muskatą, cinamoną ir imbierą. Nedidelėmis porcijomis įmaišykite į skystą pagrindą. Užminkykite tešlą, kuri turėtų lengvai atsiplėšti nuo rankų. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą pusvalandžiui.
Žingsnis 2
Paruoškite naminių meduolių. Iš tešlos iškočiokite vienodo dydžio ritinėlius. Kiekvieną ritinėlį apvoliokite cukraus pudroje. Gabalėlius lengvai paspauskite ranka. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos pergamentu. Kepkite 200 laipsnių temperatūroje 10-15 minučių.
Kategorijos