Publikavimo data: 2024-06-24
Imbieriniai meduoliai eglutei Naujųjų metų išvakarėse
Iš meduolių galima pasigaminti nuostabių ir originalių kalėdinių dekoracijų. Meduolių tešlą lengva pagaminti, ji gerai iškočiojama, greitai iškepa ir su ja labai lengva dirbti. O į tešlą įeinanti neįprasta prieskonių aromatų puokštė apgaubs visus namus, sukurs šventinę atmosferą ir suteiks gerą nuotaiką. Meduolius galima kepti iš kvietinių miltų, tačiau geriau naudoti viso grūdo ir ruginių miltų mišinį, medų geriau rinktis tamsių rūšių, pavyzdžiui, grikių.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir skystą medų, šiek tiek pašildykite ant silpnos ugnies ir palikite 15 minučių atvėsti. Dubenyje sumaišykite likusius ingredientus: persijotus miltus, kepimo miltelius ir prieskonius. Sausą mišinį sumaišykite su sviestu ir medumi, išminkykite elastingą tešlą ir 1 valandą atvėsinkite.
Žingsnis 2
Iškepkite meduolius. Tešlą iškočiokite kočėlu iki 5 mm storio ir formelėmis išpjaukite norimas formas. Kokteiliniu vamzdeliu kiekviename meduolyje padarykite skylutę kaspinėliui. Kepkite formas įkaitintoje orkaitėje 12 minučių.
Žingsnis 3
Papuoškite meduolius. Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir papuoškite atvėsusius meduolius vamzdeliu. Per kiekvieną meduolį perverkite kaspiną ir suriškite, kad meduolius būtų galima pakabinti ant eglutės.
Kategorijos