Imbieriniai meduoliai, lengvas receptas namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai, lengvas receptas namuose

Meduoliai - tai visada žiemos švenčių atmosfera. Šildanti arbata ar karštas vynas kartu su meduoliais suteiks tikro džiaugsmo ir pavers vakarą nepamirštamu. Imbieras yra natūralus antioksidantas, apsaugantis organizmą nuo bakterijų, o meduolyje esantis cinamonas pakelia nuotaiką. Meduolius galite kepti įvairių formų, ant jų glajumi nupiešti namelį ar širdelę - čia virėjo fantazija gali būti beribė.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
334 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
55 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.92/5 (24 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai, lengvas receptas namuose Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą, tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę sudėkite į dubenį ir kaitinkite. Suberkite kardamoną ir muskatą, tada medų ir cukrų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite 5-7 minutes, kad mišinys ištirptų. Palaipsniui suberkite miltus ir sodą ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Atvėsinkite tešlą šaldytuve apie 2 valandas.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai, lengvas receptas namuose Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą iškočiokite dideliu 3 mm storio sluoksniu. Naudodami sausainių formeles iš tešlos išpjaukite figūrėles. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos figūrėles. Kepkite meduolius 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos