Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai meduoliai, lengvas receptas namuose
Meduoliai - tai visada žiemos švenčių atmosfera. Šildanti arbata ar karštas vynas kartu su meduoliais suteiks tikro džiaugsmo ir pavers vakarą nepamirštamu. Imbieras yra natūralus antioksidantas, apsaugantis organizmą nuo bakterijų, o meduolyje esantis cinamonas pakelia nuotaiką. Meduolius galite kepti įvairių formų, ant jų glajumi nupiešti namelį ar širdelę - čia virėjo fantazija gali būti beribė.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Sviestą, tarkuotą imbierą ir citrinos žievelę sudėkite į dubenį ir kaitinkite. Suberkite kardamoną ir muskatą, tada medų ir cukrų. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir nuolat maišydami kaitinkite 5-7 minutes, kad mišinys ištirptų. Palaipsniui suberkite miltus ir sodą ir maišykite, kol tešla taps vientisa. Atvėsinkite tešlą šaldytuve apie 2 valandas.
Žingsnis 2
Paruoškite meduolius. Tešlą iškočiokite dideliu 3 mm storio sluoksniu. Naudodami sausainių formeles iš tešlos išpjaukite figūrėles. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos figūrėles. Kepkite meduolius 10-15 minučių.
Kategorijos