Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose

Meduoliai - skanus ir labai populiarus kepinys. Skanėstus su aštriais priedais, įskaitant imbierą, galima lengvai paruošti namuose. Sakoma, kad pirmą kartą imbieras konditerijos tikslams pradėtas naudoti Anglijoje. Tačiau iš tiesų imbierinių pyragaičių gaminimo paslaptis žinojo dar Senovės Egipto virėjai. Jie saldžius kepinius gardindavo įvairiais prieskoniais, rinkdamiesi aromatingiausius derinius.
Gaminimo laikas
130 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
361 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
58 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (4 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose Žingsnis 1
Pradėkite ruošti meduolių tešlą. Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, išmaišykite. Į miltus suberkite džiovintą imbierą, gvazdikėlius, cinamoną. Viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sviestą, kiaušinį, 1 šaukštelį šviežio imbiero sudėkite į mikserio dubenį. Į atskirą dubenėlį supilkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus glajui, o likusį supilkite į sviestą. Viską kruopščiai išplakite. Šį mišinį supilkite į miltus ir prieskonius, išmaišykite. Padėkite ant stalo ir rankomis suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.

Žingsnis 3

Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose Žingsnis 3
Pasigaminkite meduoliukų. Įjunkite orkaitę iki 140 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto pergamentinio popieriaus ir iškočiokite iki 5-6 mm storio. Formele išpjaukite meduoliukus ir išdėliokite juos ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kepkite 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite meduolius ant lygaus paviršiaus ir leiskite atvėsti.

Žingsnis 4

Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą išplakite mikseriu. Suberkite likusį cukrų ir dar kartą suplakite. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir glazūruokite meduolius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos