Publikavimo data: 2024-09-16
Imbieriniai meduoliai su aštriais priedais namuose
Meduoliai - skanus ir labai populiarus kepinys. Skanėstus su aštriais priedais, įskaitant imbierą, galima lengvai paruošti namuose. Sakoma, kad pirmą kartą imbieras konditerijos tikslams pradėtas naudoti Anglijoje. Tačiau iš tiesų imbierinių pyragaičių gaminimo paslaptis žinojo dar Senovės Egipto virėjai. Jie saldžius kepinius gardindavo įvairiais prieskoniais, rinkdamiesi aromatingiausius derinius.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti meduolių tešlą. Į dubenį su miltais suberkite kepimo miltelius, išmaišykite. Į miltus suberkite džiovintą imbierą, gvazdikėlius, cinamoną. Viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą. Sviestą, kiaušinį, 1 šaukštelį šviežio imbiero sudėkite į mikserio dubenį. Į atskirą dubenėlį supilkite 2 valgomuosius šaukštus cukraus glajui, o likusį supilkite į sviestą. Viską kruopščiai išplakite. Šį mišinį supilkite į miltus ir prieskonius, išmaišykite. Padėkite ant stalo ir rankomis suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 3
Pasigaminkite meduoliukų. Įjunkite orkaitę iki 140 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto pergamentinio popieriaus ir iškočiokite iki 5-6 mm storio. Formele išpjaukite meduoliukus ir išdėliokite juos ant kepimo skardos nedideliu atstumu vienas nuo kito. Kepkite 10-12 minučių, kol taps auksinės spalvos. Perkelkite meduolius ant lygaus paviršiaus ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 4
Paruoškite glajų. Kiaušinio baltymą išplakite mikseriu. Suberkite likusį cukrų ir dar kartą suplakite. Supilkite mišinį į konditerinį maišelį ir glazūruokite meduolius.
Kategorijos